LPK | ALK

LPK
Een goede laadklep gaat jarenlang mee. Toch is een laadklep onderhevig aan slijtage door intensief gebruik. Die slijtage kan een defect veroorzaken, waardoor de laadklep niet of trager werkt. Of erger nog, zorgen voor onveilige situaties. Laat uw laadklep daarom regelmatig controleren, zo voorkomt u problemen.

Het regelmatig controleren en onderhouden van de laadklep is volgens de Arbo-wet verplicht. U als werkgever bent tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers. Minimaal één keer per jaar dient uw laadklep LPK gekeurd te worden. LPK staat voor Laadkleppen Periodieke Keuring en met dit keurmerk is de veiligheid van uw laadklep beter gewaarborgd.

ALK
Voor autolaadkranen is er ALK, wat staat voor Autolaadkranen Keuring. Een verplichte jaarlijkse keuring die bijdraagt aan het optimaal functioneren en de veiligheid van uw kraan.

Van den Bosch Carrosserie is gecertificeerd om zowel het LPK als het ALK-keurmerk te verlenen. Maak vandaag nog een afspraak om uw laadklep of kraan te laten keuren.